Fyllde på ny fin glykol i november. Har efter bästa förmåga letat info om jag behöver tömma kylaren eller inte:
- Här på forumet finns några äldre inlägg som säger att glykol är förbjudet.
- SBF:s Sportvagns-reglementen säger 'kylsystem fritt'.
- Hittar inget i SBF:s gemensamma, tekniska eller tävlingsregler.
- Inbjudan (SSK 2012) till Kinnekulle säger 'glykol bör ej användas'.
- Hittar inga lokala regler på http://www.kinnekulle-ring.se
Mina nybörjarfrågor fortsätter: Vad är det som styr om glykol är tillåtet eller inte? Lokala regler per bana? Regler per tävling? Serieregler?
Någon med mera erfrenhet som kan bringa klarhet i det här eller vet vart jag kan läsa vad som gäller?
Glykol - vad gäller?
Glykol - vad gäller?
Johan Hedström, inte ägare till någon MX-5 (just nu iallafall)
- Niklas Falk
- Medlem MX-5 Racing Club
- Posts: 4049
- Joined: Tue 26 Feb 2008, 23:44
- Location: Fixhult
Re: Glykol - vad gäller?
Inget generellt, inbjudan styr.
Utan glykol blir det mindre halkigt.
Utan glykol blir det mindre halkigt.
Re: Glykol - vad gäller?
Jag röstar 100% vatten. Det hamnar under "att hjälpas åt att göra racing säkrare". tycker jag. Om man vill motverka rost i kylsystemet kan man fylla på med en flaska Water Wetter.
Glykor blir väldigt halt då de rinner ut på banan. Att köra av en kylslang eller få en läcka på kylaren är trist, men ingen katastrof om man upptäcker det direkt. Om polaren bakom hamnar i muren pga din läcka känna det lite sämre.
Glykor blir väldigt halt då de rinner ut på banan. Att köra av en kylslang eller få en läcka på kylaren är trist, men ingen katastrof om man upptäcker det direkt. Om polaren bakom hamnar i muren pga din läcka känna det lite sämre.
/Torkel Kristensson
Nu konverterad till den sanna läran. Kör Westfield i Modsport II.
Nu konverterad till den sanna läran. Kör Westfield i Modsport II.
-
- Medlem MX-5 Racing Club
- Posts: 56
- Joined: Thu 08 Mar 2012, 15:55
Re: Glykol - vad gäller?
och mera körtid för allaNiklas Falk wrote:Inget generellt, inbjudan styr.
Utan glykol blir det mindre halkigt.
/Marcus Fabricius